هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


 
الرئيسيةأحدث الصورجستجوثبت نامورود

 

 ایرنا سمیرم را به مسافران معرفی کرد

اذهب الى الأسفل 
نويسندهپيام
Mehdi
مدیر کل سایت
مدیر کل سایت
Mehdi


آدرس اینترنتی : www.dorado.tk
تلفن تماس : 9138256235
تعداد ارسال ها : 69
تاریخ تولد : 1993-02-07
تاریخ عضویت : 2009-08-14
سن : 31
شغل : مهندس

ایرنا سمیرم را به مسافران معرفی کرد Empty
پستعنوان: ایرنا سمیرم را به مسافران معرفی کرد   ایرنا سمیرم را به مسافران معرفی کرد Icon_minitimeالخميس سبتمبر 03, 2009 2:13 pm

خبر گزاری ایرنا در نقل از سمیرم چنین نوشت :
"سميرم" ، سرزمين آبشار وجاذبه هاي سحرانگيز ايران
اصفهان- "سميرم" با طبيعت بکر، دشت و دمن منحصر به فرد ، جويبارهاي روان از کوهساران و آبشارهاي شگفت انگيزش از نقاط ديدني ايران محسوب مي شود.

"سميرم" برگرفته از نام «سميراميس» ملکه بابل در دنياي باستان است که روزگاري از اين ناحيه گذر کرده است اما روايتي خوشتر،آن را به افسانه هاي ايران باستان پيوند مي دهد که چون سام نريمان پهلوان شاهنامه فردوسي به دندان درد سختي گرفتار مي شود و بي تابي او را فرامي گيرد چون به اين منطقه مي رسد دردش آرام مي شود و در نتيجه نام اين مکان را "سام آرام" مي نهند.
سميرم از ديرباز به خاطر مناظر بديع،کوه هاي سر به فلک کشيده، آبشارهاي بي قرار و رودخانه هاي خروشان، پوشش گياهي متنوع و آب و هواي خوش از اشتهار زيادي برخوردار بوده است.
وجود آثار باستاني و کتيبه هاي ميخي دردل کوه ها و سنگهاي استوانهاي که به "ميل" معروفند پيشينه اين شهر را به دوران ساسانيان مي رساند.
البته هنوز کاوشهاي باستانشناسي ويژه اي در اين منطقه صورت نگرفته است با اين حال سابقه شهرنشيني سميرم به دوره هخامنشيان بازمي گردد.
در جنوب شهر سميرم مزرعهاي به نام کوره(هخامنشيان شهر را کوره مي ناميدند) وجود دارد که هنوز هم خرابه هايي از خانه ها و حتي آثار حمام در آنها بر جا مانده است.
آبشار سميرم يکي از جذابترين مواهب طبيعي منطقه است که بهار و تابستان هر سال عده زيادي را به سوي خود فرا مي خواند.
ديدن رنگين کماني در پشت آبشار سميرم را بايد يکي از ديدني هاي ديگر اين خطه دانست.
ماربر، ونک ،شمس آباد و حنا از رودخانه هاي معروف سميرم هستند که همگي سرانجام و يکجا به رود خرسان ملحق مي شوند و در نهايت به کارون مي ريزند.
البته از زيبايي هاي تخت سليمان، آب ملخ، دهات و باغستانهاي پادنا و کوهستان سرسبز سميرم هم نبايد صرفنظر کرد. چشمه آب ملخ در??کيلومتري جنوب غرب سميرم حکايت جالبي دارد. ظاهراً در زمان قديم وقتي ملخها به کشتزارها حمله ميکردند، روستاييان مقداري از آب چشمه را در ظرفي ريخته، در مزرعه مي گذاشتند و معتقد بودند که با اين کار ملخها پراکنده مي شوند.
حديث تخت سليمان در دو کيلومتري آب ملخ نيز در نوع خواب شنيدني است زيرا به عقيده عده اي، اينجا در روزگاري که سليمان پيامبر (ع) از اين ديار عبور مي کرده، محل استراحتش بوده است.
تختگاه و قدمگاه سليمان نبي در تنگه اي بسيار عميق قرار گرفته و به صورت پلي سنگي و طبيعي از قرنها پيش بر جاي مانده است.
در فاصله بين اين پل سنگي تا قله کوه، غاري وجود دارد که از آن چشمه اي با آب شيرين و نيمه گرم جاري است و به صورت آبشار به رودخانه ماربر مي ريزد که اين جاذبه طبيعي در نوع خود بي نظير محسوب مي شود.
همچنين دشت قبرکيخا، دشت مهرگرد ( وَردشت)دشت حنا، دشت قورتَپَسي و دشت سميرم از مهمترين و زيباترين دشتهاي اين منطقه هستند.
نقل است مادر بهرام گور پادشاه ايران سميرمي بوده و فردوسي شاعر وحماسه سراي گرانقدر ايران زمين در سروده اي در وصف بهرام گور چنين سروده است: ز مادر سميرم نبيره شهم ز مردي همي باهنر همرهم
همچنين گفته شده است:‌در زمان سلسله سلجوقي،عبدالرحمن سميرمي وزير سلطان بر کيارق پسر ملک شاه سلجوقي بوده و وزارت سلطان محمود پسر ملک شاه سلجوقي را کمال الدين علي سميرمي بر عهده داشته است.
کمال الدين علي سميرمي مسجد و حمام و آسيايي در سميرم بنا کرده که حمام و مسجد او به نام مسجد و حمام خانعلي هنوز بر جا مانده است.
بطورکلي سميرم داراي جاذبه هاي طبيعي و گردشگري فراواني است که از مهمترين آنها "آبشار سميرم"،" آبشار تنگ سيل"، "آبشار تقرچه"(تخت قرچه)"چشمه خونسار"،"باغ درياچه"،"مسجد وحمام خانعلي"،"مسجد جامع شهر سميرم " ، "چشمه ناز ونک"،"رودخانه ي شمس آباد ونک "،"امامزاده زيد ابن علي (ع) "،"امامزاده سلطان ابراهيم سميرم"، " امامزاده پنج تن سميرم"،"قدمگاه شاه جعفر"،"قدمگاه شاهچراغي"،"آبشار خفر"،"آبشاربي بي سيدان"،"سد حنا "،"چشمه بابا زرنگ"،"چشمه نوول "،"غار دنگزلو "،" آب ملخ وتخت سليمان "،" باغهاي سيب درختي در کل شهرستان سميرم" ،"دشت با صفا وخوش آب وهوا وباغهاي زيباي وردشت"چالقفا"(دشت گلهاي وحشي ولاله هاي واژگون) و دامنه ي قله مرتفع دنا مي باشد.
آبشار زيباي سميرم در چهار کيلومتري شرق شهرسميرم داراي 75 متر ارتفاع و ارتفاع آبريز آن نيز 40 متر است.
آب وهواي سميرم معتدل کوهستاني با زمستانهاي سرد و پربرف است که زبانزد دوستداران طبيعت بخصوص علاقه مندان ورزش اسکي مي باشد.
يک قسمت ساختمانهاي شهرسميرم بر بلنداي دامنه ي پر شيب کوهستاني رشته کوه هاي زاگرس بر روي صخره ها و قسمت ديگر درامتداد آن روي جلگه واقع شده است و اختلاف بلندترين و پست ترين نقطه ي شهر تقريبآ به 200 متر مي رسد.
همچنين وجود دو آبشار زيبا در مرکز شهر اين زيبايي ها را دوچندان نموده و چشم انداز زيبايي ايجاد کرده است.
همجواري اين منطقه با اصفهان(مرکز حکومت صفويان) و شيراز (مرکز حکومت زنديه) سبب رونق اين نواحي شده است.
دوتن ازمشاهير سميرم درعالم علم و هنر همواره مورد احترام اند يکي "حکيم جهانگيرخان قشقايي "عالم ديني و ديگري
"شيخ حبيب الله فضائلي" استاد مسلم خوشنويسي که کتيبه هاي حرم اميرالمومنين (ع ) و حرم امام حسين (ع ) و حرم امام رضا(ع ) به خط ايشان متبرک است.
شهر کوهستاني سميرم از توابع استان اصفهان در 165 کيلومتري جنوب شهر تاريخي اصفهان و در همسايگي استانهاي فارس ، کهگيلويه و بويراحمد و چهارمحال وبختياري و در دامنه ي قله ي مرتفع دنا واقع شده است .
شهرسميرم با 1100 هکتار وسعت و ارتفاع 2500 متر از سطح دريا به "بام ايران" معروف است.
جمعيت شهر سميرم حدود 30 هزار نفر و جمعيت شهرستان يکصد هزارنفر مي باشد و غالب شهروندان اين خطه به کشاورزي وباغداري اشتغال دارند.
مهمترين محصول کشاورزي سميرم سيب درختي و در انواع (RED - قرمز ) و (GOLDEN -زرد)است که از لحاظ کيفيت و طعم بعد از کشور شيلي رتبه دوم را در جهان دارد.
سيب سميرم به کشورهاي حوزه خليج فارس و کشورهاي اروپايي صادر و مابقي در بازار داخلي مصرف مي شود.
543/2121/545


انتهای خبر / خبرگزاری جمهوری اسلامی (ايرنا) / کد خبر 410303
بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل
http://www.dorado.tk
 
ایرنا سمیرم را به مسافران معرفی کرد
بازگشت به بالاي صفحه 
صفحه 1 از 1
 مواضيع مماثلة
-
» معرفی فرهنگ جغرافيايي آباديهاي كشور
» آبشار سمیرم
» مسجد و حمام خان علی (سمیرم )
» سمیرم از نگاه دهخدا
» سمیرم در فراز تاریخ ایران

صلاحيات هذا المنتدى:شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد
 :: اخبار شهرستان سمیرم :: سمیرم در رسانه ها-
پرش به: